Mascarpone sajttorta recept
Idő
Elkészítési idő: 30 perc + hűtési idő
Hozzávalók
- 200 g babapiskóta vagy kekszmorzsa
- 100 g olvasztott vaj
- 500 g mascarpone sajt
- 250 g krémsajt
- 200 g porcukor
- 4 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- Friss gyümölcs vagy bogyós gyümölcs a díszítéshez
Elkészítés
- A babapiskótát vagy kekszmorzsát aprító gépben őröljük finomra, majd keverjük össze az olvasztott vajjal.
- Egy őzgerinc vagy kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd nyomkodjuk a kekszes alapot az aljára. Hűtőszekrényben hűtsük legalább 30 percig.
- Egy tálban keverjük össze a mascarpone sajtot, a krémsajtot, a porcukrot, a tojásokat és a vanília kivonatot. Keverjük simára és krémesre.
- Öntsük a mascarpone krémet a kekszes alapra a tortaformában.
- Előmelegített sütőben süssük 160°C-on körülbelül 45-50 percig, vagy amíg a torta közepére szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz.
- Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni, majd tegyük be a hűtőszekrénybe legalább 4-6 órára, vagy akár egész éjszakára.
- Díszítsük friss gyümölcsökkel vagy bogyós gyümölcsökkel a tetejét.
- Vágjuk szeletekre és tálaljuk.
- Jó étvágyat és élvezd a mascarpone sajttortát!
Leírás
A mascarpone sajttorta egy ízletes és selymes desszert, amelyet gyakran olasz konyhában készítenek. Ez a krémes és gazdag torta tökéletes választás különleges alkalmakra vagy egyszerűen csak desszertként egy ízletes étkezés után. A mascarpone sajt és a krémsajt kombinációja tökéletes alapot képez a torta krémjének, míg a kekszmorzsa alap adja a tökéletesen ropogós alapot.