Afrikai harcsa sütőben recept
Idő
Elkészítés: kb. 30 perc
Hozzávalók
- 4 darab afrikai harcsa filé
- 1 citrom leve
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál paprika
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1/2 teáskanál só
- 2 evőkanál olívaolaj
- Friss petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
- A harcsa filéket mossuk meg, majd szárítsuk meg papírtörlővel.
- Egy kis tálban keverjük össze a citromlevet, őrölt köményt, őrölt koriandert, paprikát, fokhagymaport, őrölt fekete borsot, sót és olívaolajat. Ez lesz a fűszeres marinád.
- A harcsa filéket helyezzük egy sütőzacskóba vagy sütőedénybe, majd öntsük rá a fűszeres marinádot. Alaposan forgassuk át a filéket, hogy mindkét oldalukon jól bevonódjanak a fűszerekkel. Zárjuk le a sütőzacskót vagy fedjük le a sütőedényt.
- Tegyük a sütőzacskót vagy sütőedényt a előmelegített sütőbe, és süssük kb. 20 percig, vagy amíg a hal könnyen széttörhető és átsütött.
- Miután elkészült, tálaljuk friss petrezselyemmel díszítve.
- Jó étvágyat!
Leírás
Az afrikai harcsa egy ízletes hal, amelyet különféle módokon elkészíthetünk. Az alábbi receptben bemutatjuk, hogyan lehet ízletes afrikai harcsa ételt készíteni a sütőben. Ez a recept gazdag fűszerekkel és ízekkel rendelkezik, amelyek kiemelik a harcsa ízét.