Alaszkai tőkehalfilé sütőben recept
Idő
Elkészítés: kb. 20 perc
Hozzávalók
- 4 darab alaszkai tőkehalfilé (kb. 150-200 g/db)
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál friss kakukkfű levelek
- 1 teáskanál friss rozmaring levelek
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
- A tőkehalfiléket mossuk meg, majd szárítsuk meg papírtörlővel.
- Egy kis tálban keverjük össze a citromlevet, olívaolajat, friss kakukkfű leveleket, friss rozmaring leveleket, sót és frissen őrölt fekete borsot. Ez lesz a fűszeres marinád.
- Helyezzük a tőkehalfiléket egy sütőedénybe vagy tepsibe, majd öntsük rá a fűszeres marinádot. Alaposan forgassuk át a halat, hogy minden oldalán jól bevonódjon a fűszerekkel.
- Tegyük a tőkehalfiléket a előmelegített sütőbe, és süssük kb. 12-15 percig, vagy amíg a hal könnyen széttörhető és átsült.
- Miután elkészült, tálaljuk friss citromkarikákkal és friss zöldfűszerekkel díszítve.
- Jó étvágyat!
Leírás
Az alaszkai tőkehalfilé egy ízletes és egészséges hal, amely sokak kedvence. Ez a recept bemutatja, hogyan lehet finom tőkehalfilét készíteni a sütőben. A tőkehalfilé könnyű, omlós és ízletes lesz, különleges fűszerekkel és ízekkel.