Gyapjas tintagomba szezámmagos pirítósban recept
Idő
Előkészítési idő: 10 perc, Főzési idő: 10 perc
Hozzávalók
- 200 g gyapjas tintagomba szeletekre vágva
- 4 szelet pirítós kenyér
- 2 evőkanál szezámmag
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, zúzva
- Friss petrezselyem aprítva
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon.
- Adjuk hozzá a gyapjas tintagomba szeleteket és a zúzott fokhagymát a serpenyőbe. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- Süssük a gombákat 5-7 percig, vagy amíg megpuhulnak és enyhén megbarnulnak.
- Közben egy másik serpenyőben száraz pirítson meg a szezámmagokat, amíg aranybarnák lesznek. Vigyázzunk, hogy ne égjenek meg.
- A pirítós kenyérszeleteket pirítsuk meg vagy melegítsük meg a sütőben.
- A pirítósokat helyezzük egy tányérra vagy tálalóedénybe, majd halmozzuk rá a szezámmagos gombaszeleteket.
- Szórjuk meg a friss petrezselyemmel, majd szórjuk meg a pirítósokat a pirított szezámmaggal.
- Tálaljuk azonnal, amíg a pirítós és a gombák még melegek.
- Jó étvágyat!
Leírás
A gyapjas tintagomba szezámmagos pirítósban egy ízletes és könnyen elkészíthető étel, amelyben a rostos és textúrájú gomba jól harmonizál a pirítós ropogós szezámmagokkal. Ez a recept kiváló választás lehet előételként vagy könnyű ételként, és a gombák természetes ízét és aromáját hangsúlyozza.