Hozzávalók
- 1 db egész csuka (kb. 1-1,5 kg)
- Só ízlés szerint
- Fekete bors ízlés szerint
- 1 citrom szeletekre vágva
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- Friss petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
- A csuka hasát sózzuk és borsozzuk meg.
- A csuka bőrét is sózzuk meg, hogy szép ropogós legyen a sütés során.
- A csuka hasüregébe helyezzük el a citrom szeleteket.
- Egy sütőedénybe vagy tepsibe öntsünk olívaolajat, majd helyezzük rá a csukát.
- Süssük a csukát előmelegített sütőben kb. 30-35 percig, vagy amíg a hús könnyedén szétválik a csonttól és a bőre szép aranybarnára sül.
- Tálaláskor díszítsük friss petrezselyemmel.
- Kínálhatjuk főtt burgonyával, párolt zöldségekkel vagy friss salátával.
- Jó étvágyat!
Leírás
A sült csuka egy ízletes halfogás, amelyet a csuka halból készítenek. A csuka húsa fehér, puha és ízletes, és sokféle módon elkészíthető. A sült csuka egy egyszerű, de ízletes módja annak, hogy élvezd ezt a népszerű halat. A csuka sütése során a hús puha és omlós lesz, a bőre pedig aranybarnára sül.