Idő
Elkészítési idő: kb. 2-3 óra
Hozzávalók
- 1 kg szarvashús
- 1 kg sertéshús (zsírosabb rész)
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1/2 teáskanál szárított kakukkfű
- Vékony sertéshártya a töltéshez (opcionális)
Elkészítés
- A szarvashúst és a sertéshúst vágd apró darabokra, majd tedd azokat egy tálba.
- Adj hozzá sót, fekete borsot, köményt, füstölt paprikát, fokhagymaport és szárított kakukkfüvet a húsokhoz.
- Alaposan keverd össze a húst és a fűszereket, hogy jól átjárják egymást.
- Ha szeretnéd, töltőcsőbe helyezheted a masszát, majd vékony sertéshártyával töltött kolbászokat formálhatsz belőle.
- Ha nem szeretnél töltőcsövet használni, formálj a masszából hosszúkás kolbászokat kézzel.
- Ha töltött kolbászt készítesz, füstölheted vagy száríthatod a kolbászokat a kívánt állag eléréséig.
- Ha kézzel formált kolbászt készítesz, sütőben vagy serpenyőben süsd a kolbászokat, amíg szép aranybarna lesz a külső részük és átsülnek a belső részek.
- Tálald a szarvaskolbászt frissen szeletelve vagy használd fel más ételek ízesítőjeként.
- Jó étvágyat!
Leírás
A szarvaskolbász egy ízletes és pikáns húskészítmény, amelyet szarvasból készítenek. Ez a kolbász egyedülálló ízvilággal rendelkezik, és a szarvas húsának jellegzetes aromája dominál benne. A szarvaskolbász elkészítésekor a húst apró darabokra vágják, majd fűszerekkel és ízesítőkkel kombinálják. A masszát töltőcsőbe helyezik, majd a kolbászokat formálják és szárítják vagy füstölik. Ezután a szarvaskolbászt lehet sütve, grillezve vagy párolva elkészíteni. A kolbászt gyakran fogyasztják hidegen, szeletelve vagy a főzés során különböző ételekhez adható ízesítőként.