Lila burgonya püré recept
Idő
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók
- 1 kg lila burgonya (hámozva, felszeletelve)
- 4 evőkanál vaj
- 1/2 csésze tejszín
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés
- A lila burgonyát hámozd meg, majd vágd felszeletekre.
- Egy lábasban forralj fel vizet, majd tedd bele a lila burgonyaszeleteket. Főzd 15-20 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul.
- Egy másik edényben melegítsd fel a tejszínt és vajat, amíg a vaj felolvad és a tejszín meleg lesz.
- Amikor a burgonya megpuhult, szűrd le, majd vissza tedd a lábasba.
- Törj a burgonyához, majd adj hozzá a meleg tejszínes-vajas keveréket. Használj botmixert vagy krumplinyomót, hogy a burgonyát teljesen pépesítsd.
- Ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
- Tálald melegen, díszítsd friss petrezselyemmel.
- Jó étvágyat!
Leírás
A lila burgonya egy izgalmas és látványos változata a hagyományos burgonyának. A lila színű héj és belseje rendkívül vonzóvá teszi ezt a burgonyafajtát, és ízében is egyedülálló. A lila burgonya püré puha, selymes és gazdag ízű köret, amely kiválóan illik a húsételek, szárnyasok vagy halak mellé. A lila burgonya püré elkészítése hasonló a hagyományos burgonya püréhez, azonban az eredményben egy lenyűgöző, színes és ízletes köretet kapunk.